Hyvä tietää
Usein kysytyt kysymykset
Turvallisemman tilan periaatteet
Kouvola Inkfest noudattaa tapahtumissaan
yhdenvertaisuuden ja turvallisemman tilan periaatteita.
Syrjimättömässä ja turvallisessa ilmapiirissä vuorovaikutus sujuu parhaiten.
Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen!
Jokaisella on oikeus osallistua Kouvola Inkfest tapahtumaan ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.
Turvallisemman tilan periaatteilla ja toimintatavoilla pyritään luomaan tila, jossa kaikki pyrkivät omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä ja keskustelua.
Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että erityisesti julkisissa tiloissa ja tapahtumissa on epätodennäköistä, että tilat olisivat täysin turvallisia kaikille. Tämän vuoksi kannustamme kaikkia osallistujia aktiivisesti luomaan ilmapiiriä, jossa toistemme turvallisuus ja hyvinvointi ovat prioriteetteja. Pidetään huolta toisistamme.
Jos koet tapahtumassa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, ole yhteydessä Inkfestin henkilökuntaan ja/tai järjestyksenvalvojiin. Koko henkilökunta sekä järjestyksenvalvojat ovat sitoutuneet turvallisemman tilan periaatteisiin ja toimivat apunasi ja tukenasi mahdollisissa häirintätilanteissa.
Mikäli tilanne ei ole ratkaistavissa, sopimattomasti käyttäytyvä henkilö pyritään poistamaan tilasta mahdollisimman hienovaraisesti ja vähän huomiota herättävällä tavalla.
Tavoitat henkilökunnan sähköpostitse osoitteesta info@kouvolainkfest.fi myös tapahtuman jälkeen.
Kouvola Inkfest lupaa
- Puutumme syrjintään, häirintään ja asiattomaan käytökseen. Emme hyväksy syrjintää tai huonoa käytöstä.
- Saat olla oma itsesi!
- Lupaamme olla tukenasi. Koko henkilökuntamme on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin ja meille voit turvallisesti ilmoittaa häirinnästä, syrjinnästä tai muusta huonosta käytöksestä.
- Otamme tapahtumistamme palautetta vastaan myös jälkikäteen.
- Otamme vastuun omasta toiminnastamme. Jos toimimme väärin tai mokaamme, pyydämme välittömästi anteeksi, selvitämme tilanteen ja pyrimme muokkaamaan toimintaamme.
- Koulutamme itseämme ja päivitämme näitä turvallisemman tilan periaatteita.
Turvallisemman tilan periaatteet, joita odotamme kaikilta (myös itseltämme)
- Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Et voi tietää toisen rajoja kysymättä niistä. Kysy siis ennen kuin esimerkiksi kosket toiseen. Kuuntele ja muuta käytöstäsi, jos joku ilmaisee sinulle, että käytöksesi tekee heidän olonsa epämukavaksi.
- Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia – jokaisella on itsemääräämisoikeus. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, toimintakyvystä tai terveydestä.
- Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa. Jätä myös pois kommentit toisten ruoka-annoksista ja syömisestä.
- Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Yritä tiedostaa omat oletuksesi, puhu omasta kokemuksestasi, älä muiden puolesta.
- On sallittua ja hyvä kertoa, että et tiedä tai tunne jotain asiaa. Voit kysyä lisätietoa.
- Jos olet eri mieltä jonkun kanssa, koita ilmaista se rakentavalla ja rauhanomaisella tavalla. Keskity asiaan, älä henkilöön.
- Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.
- Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kuuntele muita. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
- Mikäli jokin tilanne tuntuu epämukavalta, nostathan asian esiin, esimerkiksi kertomalla siitä meille järjestäjille. Voit antaa palautetta tapahtumistamme myös jälkikäteen.
- Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.